3D Blu-ray Filmek

Webáruházunk: www.3DNap.hu

3D Blu-ray Filmek

3D Filmek Blu-ray lemezen. Filmkritikák, leírások, 3d élmény. Újdonságok! Megjelenések Ritkaságok! Mind-mind 3D!

full HD 3D Blu-ray

3D Blu-ray filmek

3D Filmek

Csodálatos pókember 3D

3D TV passzív 3D szemüveggel

2011.01.23. - kandras3d 1 komment

Egy kis érdekesség! A legtöbb 3D TV aktív 3D szemüveget használ. Az LG viszont aktív és passzív 3D rendszereket is forgalmaz.

Az LG 47LD950 TV polarizált passzív szemüveget használ ennek előnyei és hátrányai is vannak persze.

    A legtöbb gyártó aktív szemüveges 3D TV készülékeket dob piacra, az LG termékpalettáján is találunk ilyet. Ezek a készülékek felváltva vetítik a bal illetve jobb szemnek szánt képeket és infra jellel vezérlik az LCD szemüveget (ez ettől lesz aktív), ami megfelelő ütemben kitakarja az adott szemet, ha épp a másik szemnek szánt látvány van a képernyőn. A módszer előnye, hogy mindkét kép lehet teljes (FullHD) felbontású, hiszen úgyis felváltva kell megjelenniük. Hátránya, hogy gyors képpontokat igényel, hiszen gyakran kell képet váltani – ennek eredményeként lassúbb LCD tévéken már észrevehető szellemkép fordulhat elő, elősejlik a másik szemnek szánt látvány. Orvosilag egyelőre arról sem hallani semmit, hogy mennyire terheli meg a szemet és az agyat az erőteljes villogás mellett az, hogy a két szemnek szánt kép nem egy időben, hanem fél képváltás periódussal eltolva jelenik meg.

Az LG 47LD 950 tervezői máshogy oldották meg. Itt a váltakozó irányban polarizált képernyő és az ennek megfelelően polarizált szemüveg garantálja, hogy minden második sort a bal szem, minden első sort pedig a jobb szem lát. A rendszer előnye, hogy olcsó a szemüveg (A prémium minőségű is mindössze 4600 Ft - www.3dszemuveg.hu ) és feleannyi képváltást kell csak produkálnia a tévének, illetve egy időben ér a szemekhez a nekik szánt látvány. Hátrány, hogy a Full HD felbontású panel függőleges irányú felbontása 3D módban felére esik vissza, azaz csökken a részletesség. Speciálisan ennek a tévének a sajátossága, hogy – talán HDMI 1.4 hiányában – nem képes teljes felbontású képeket (Full frame) felváltva, azaz dupla sűrűséggel fogadni, megbízhatóan csak az egy teljes képen belül egymás mellé illesztett (side by side) látványokat tudja értelmezni. A side by side azonban elfelezi a vízszintes felbontást is, így végül 3D-ben a Full HD részletesség negyedével kell beérnünk. Ez még mindig jobb, mint a standard TV vagy DVD, de mindenképpen veszteség, ami statikusabb jeleneteknél feltűnhet.

Kárpótlásul 3D módban is korrekt színeket kapunk és a térhatás kicsit erőteljesebbnek tűnik, mint az aktív szemüveges készülékeknél, ugyanakkor a rendszer érzésünk szerint sokkal kevésbé fárasztja a szemet – talán mert egy időben látja a két szem "majdnem" ugyanazt. Érdemes pontosan szemből és legalább 3 méterről szemlélni a 3D mélységeit, hogy a kép minden pontján megfelelően élvezhető legyen a kontraszt.

Ilyen polarizált szemüveget ajánlunk:

Címkék: film hd lg filmek szemüveg aktív 3d passzív full blu ray szemüvegek megvásárolható polarizált 3dszemuveg.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://3dblurayfilm.blog.hu/api/trackback/id/tr72608097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gvrq2u 2011.02.22. 14:24:10

Helló!

Akit érdekelnek a 3D aktív szemüvegek azok ezen az oldalon vehetnek: 3dszemuveg.hu
3D filmeket pedig a 3-dbolt.hu oldalon lehet kapni.
süti beállítások módosítása